logoIntaglio prints        Jordi Rosés & Pilar Lloret
Tornar

El Taller

line

infraestructura

   
 

torcul

taller

torcul

premsa

revelat

forn

aiguatinta

torcul

entintat

taller

El Taller

Està situat a la planta baixa de la nostra vivenda, ocupant una superfície de 150 m2 i amb un  pati exterior de 80 m2, on es pot treballar quan fa bon temps.  Les característiques més rellevants del nostre taller són la llum natural, els 12 metres lineals de finestres encarades al sud i  el clima Mediterrani. Tot aquest conjunt de circumstàncies  fa que es creï un entorn agradable pel treball.

El nostre taller consta de varis apartats

 
 

Per la realització de les planxes

treball de l'artista Zona de treball de l'artista, amb una àmplia taula. Diverses taules exteriors
 
manipulació mecànica Taller de manipulació mecànica amb diversos tipus de serres, fresadores, cisalla, fregadores, trepants i tot un conjunt d'eines elèctriques per poder treballar tant el metall (coure, ferro, etc. ) com els plàstics o la fusta.
 
  l'aiguatinta

Compartiment per resinar les planxes amb una caixa resinadora amb una capacitat per  planxes de 100 x 100 cm i un forn elèctric per resines per planxes de 70x80cm. També es poden utilitzar els esprais, aerògraf, sorra o bé  aigua a alta pressió. 

 
 
mordents

Espai dedicat als mordents amb  piques de diverses mides, una d'elles per a planxes de 80 x 200 cm. Aquest apartat es complementa amb una taula per netejar les planxes amb processos normals o a alta pressió. Bona ventilació.

 

 
 
fotogravat
Àrea de fotogravat. El taller està preparat per poder treballar en fotogravat sobre planxes de coure amb transfers, en film d'emulsió de fotopolímers o sobre fotopolimers directament. Tenim una Insoladora pneumàtica per poder treballar amb planxes de  120 x 120cm.
 
informàtica
Àrea d' informàtica, per poder manipular les imatges digitalment. Mac G5.
 

El taller d'estampació

l'estampació El taller d'estampació consta d'una taula de vidre de 80 x 200 cm, una taula per entintar de 200 x 200 cm, una campana extractora per la neteja de les planxes; una pica de 100 x 240 cm per humitejar el paper . Tres tòrculs elèctrics de 70 x 150 cm 80 x 170 cm i 135 x 280 cm de platina respectivament. Una premsa vertical  de 50 x 50 cm.
 
manipulació dels papers

Àrea de manipulació de papers i postproducció. Consta d'una taula de manipulació de 240 x120 cm, una guillotina, una cisalla per paper de 120 cm de llum. En aquest espai tant es pot tallar el paper de les estampes com fer treballs d'enquadernació. Un espai dedicat a l'assecat de les estampes en papers assecants de 80 x 120 cm. i 240 x 130 cm.

 
email mail next